TSN cliënten kunnen overstappen naar Poetszorg

‘TSN kan lonen niet meer betalen’, zo luidde de titel in het Eindhovens Dagblad op 28 november 2015. De landelijke bezuinigingen op het gebied van huishoudelijke hulp hebben de bedrijfsvoering voor TSN, Thuis Service Nederland, onbetaalbaar gemaakt. Eerder dit jaar was dat ook al het geval bij Pantein/Vivent en de verwachting is dat er nog wel meer organisaties in de problemen zullen komen waar het de huishoudelijke ondersteuning betreft.

Voorspelbaar scenario
Voor Poetszorg is dit geen nieuws. Deze ontwikkeling was voorspelbaar. Het is precies ook waarom Poetszorg medio oktober met huishoudelijke ondersteuning is gestart. Eerst kleinschalig in de Peelregio, later wellicht ook in andere regio’s.

Waarom kan Poetszorg het dan wel?
Allereerst omdat Poetszorg is gestart op een moment dat de markt in mineur is. Slechter kan niet en dat beseft de overheid nu ook. Terwijl de collega thuisorganisaties alle zeilen moeten bijzetten kan Poetszorg zich 100% richten op de dienstverlening, werving van nieuwe medewerkers en cliënten die overstappen naar Poetszorg. Vaak samen met hun vertrouwde poetshulp.

Ten tweede omdat Poetszorg een nieuw concept hanteert. Poetszorg gebruikt eigen, milieuvriendelijke poetsmiddelen. En dat werkt. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘goed gereedschap is het halve werk ….’

Tenslotte: Poetszorg is kien op de kosten. Poetszorg waakt ervoor om niet hetzelfde te doen als alle andere thuiszorgorganisaties. Overheadkosten poetsen wij waar mogelijk weg!

TSN cliënten van harte welkom
Poetszorg staat klaar om de cliënten van TSN over te nemen als dat nodig zou zijn, zodat de zorg in de Peelregio gewaarborgd blijft. Ook kunnen poetshulpen die samen met hun cliënten willen overstappen naar Poetszorg zich hier melden.